Linn, doktorand i ytbehandlingsteknik

No Tags | Okategoriserade

Jag har haft den stora förmånen att tack vare Svensk-Franska Stiftelsen ha kunnat spendera fyra månader i Lyon i i ett av de världsledande laboratorierna för framställning av skräddarsydda polymerer.

Tyvärr gick tiden alldeles för fort, fyra månader är nästan för kort för tt projekt av detta slag. Det tar tid att komma in i en ny grupp, lära sig nya synteser och analysinstrument. Mina handledare, både i Lyon och här hemma i Stockholm, har visat intresse att ytterligare fördjupa samarbetet och söka gemensamma forskningsanslag.

Mina handledare hjälpte mig att hitta bostad med stöd från skolans ansvariga för internationella studenter, vilket jag är mycket tacksam för. Lyon är en mycket fin och trevlig stad.

Det har varit fyra fantastiska, lärorika månader hos professor B. Charleux, som har varit otroligt givande både för mig personligen och för avdelningen för ytbehandlingsteknik, KTH, där jag doktorerar. På ett personligt plan så har detta utbyte även fått mig att upptäcka en annan del av Frankrike, som jag inte känt till så bra tidigare, men framförallt skapat nya kontakter som jag tror och hoppas att jag kommer att behålla resten av livet.


No Comments

Comments are closed.